הבנויה

בכורה // מאי 2018
במלאות מאה שנים לפרסום האוטופיה ׳ירושלים הבנויה – חלום בהקיץ׳ מאת בוריס שץ, מייסד האקדמיה לאמנות בצלאל, חוזרים קבוצת אמנים ירושלמים לטקסט המופתי על ירושלים האוטופית של שנת 2018. הקהל מוזמן לקחת חלק בטקס פולחני אמנותי שיתקיים במקדש לאמנות עכשווית שהוקם לפי חזונו של שץ, 100 שנה לאחר כתיבתו.

טריילר

כוריאוגרפיה ובימוי: אלעד שכטר
ניהול מוזיקלי: אוריין שוקרון
הרכב מוזיקלי: היכל סלומון: שירה | שהם גבאי: קלרינט, נאי | ליאב ברוך: עוד, פאנטם | נדב פרידמן: כלי הקשה | אוריין שוקרון: פסנתר, מלודיקה
רקדנים יוצרים: ניצן לדרמן | ליטל נצר בן חורין | ניר וידן | הראל שוטקיס
שחקן: מיכאל לוי
עיבוד טקסטים ודרמטורגיה: עופרי עומר הופמן
תפאורה ותלבושות: רוזי כנען
וידאו ארט: יואב רודה
הפקה: מיכל מזוז,הקצה חברת הפקות
בית אבי חי וקבוצת מחול ק.ט.מ.ו.ן – פסטיבל Made in JLM 2018

צילום: דנה בר סימן טוב באדיבות בית אביחי

אלעד שכטר, כוריאוגרף, רקדן, אוצר ויזם תרבות יליד ירושלים 1978

בן לקבלן חשמל ולפנסיונרית של הדסה עין כרם, אח לשלישיית אחים שנולדה כשהיה בן שנתיים וחצי. בוגר ביה״ס ׳התיכון לאומנויות בירושלים׳. שירת בתיאטרון צה״ל ורקד בלהקות שונות, בינהן:
Sensedance NYC , להקת המחול הקיבוצית, Charleroi Danses Brussels , ורטיגו ודה דה דאנס (בהנהלתם של עמית גולדנברג ויערה דולב), עבד עם הכוריאוגרפים אודליה קופרברג וסהר עזימי. שימש כמנהל חזרות ויועץ לסהר עזימי בשנים 2008-2009. בשנת 2009 הקים וניהל את להקת ׳ורטיגו הצעירה׳ שעבדה לצד הלהקה הבוגרת של ׳ורטיגו׳.

אלעד שכטר יוצר עבודות מחול מאז שנת 2009. בשנת 2012 הקים את קבוצת המחול ק.ט.מ.ו.ן בירושלים. עבודותיו הוצגו עשרות פעמים בארץ ובחו׳ל וזכו לשבחים רבים. שכטר הוא זוכה מדליית הכסף בתחרות הכוראוגרפיה הבינלאומית שהתקיימה בבייג׳ינג, יולי 2011

ק.ט.מ.ו.ן הקבוצה, היא גוף תרבותי צעיר, שמקיים דיאלוג מתמשך עם הקהל הירושלמי על כל גווניו, וכן עם קהלים שונים בעולם כולו. במרכז החזון של הקבוצה עומדת ההנחה כי מחול, כשפה על-תרבותית, יכול לעזור לגשר ולקשר בין תרבויות שונות ולאפשר חוויה עוצמתית מאחדת לאנשים מרקעים שונים. ק.ט.מ.ו.ן משתמשת בייחודיות של העיר, בהשראה הרבה שהיא מעניקה ליושביה, בכוחות אמנותיים ירושלמיים מקומיים על מנת לספק לקבוצות השונות המרכיבות את הפסיפס של אוכלוסיית ירושלים אמנות טובה ואיכותית.

אלעד שכטר מתגורר בשכונת נחלאות בירושלים ומגדל את בנו בהורות משותפת עם זוג נשים. הוא משתף פעולה עם רבים מהפעילים החברתיים והלהטב״ים בירושלים.

במהלך השנים אלעד יצר, הפיק ואצר את הפרויקטים הבאים:

פסטיבל ׳מיפו עד אגריפס׳. הציג עד כה 21 ערבים בין השנים 2014 ו 2019, במסגרת הפסטיבל הופקו כ 40 עבודות מחול מקוריות של כוריאוגרפים ישראלים בשיתוף אמנים ירושלמים. פסטיבל 'מיפו עד אגריפס' מתקיים בשוק מחנה יהודה ומפגיש בין אמנות המחול לשגרת חיי הלילה בעיר. האירוע נועד לעודד אמנות לוקאלית, עשירה ומיוחדת, שניזונה מחיבורים אותנטיים בין המופיע לצופה, בין האמנים לבעלי העסקים, ובין הקהלים השונים שמשתתפים באירוע.
׳בית אליאנס׳ – בית לקהילות יוצרות, מטעם ׳רוח חדשה׳. פרויקט שנפתח במרכז ירושלים במבנה לשימור בן 100 שנים. זהו פרוייקט ששכטר הוביל בעבור עמותת ׳רוח חדשה׳, ונפתח במהלך חודש פברואר 2016. הבית (כ – 3,000 מ״ר) נתרם ע״י משקיע פרטי לטובת פעילות העמותה לצד פעילות של קבוצות ואמנים שפועלות בעיר. אלעד שכטר אצר והוביל את הקמת בית אליאנס שבו משתכנים כ 150 אמנים מדיציפלינות שונות, חלקם אמנים יחידים, ורובם מאוגדים בקבוצות. קבוצת המחול ק.ט.מ.ו.ן שאותה מוביל אלעד שכטר קבעה את מושבה בבית, ששוכן במרכז התוסס של ירושלים, סמוך לשוק מחנה יהודה. הבניין נפתח ב 2016 וצפוי לשמש את הקבוצות בו עד 2021.
׳מחול במזיא׳, היא סדרת מופעי מחול שהעלתה בבית מזיא לתיאטרון כ- 50 מופעים של טובי הכוריאוגרפים בישראל בין השנים 2013-2016. שכטר הגה את הסדרה ואצר אותה במהלך 4 שנות קיומה.
באוגוסט 2015 יזם שכטר את ׳כנס האמנים הירושלמים׳ שהתקיים בפעם הראשונה, והפגיש 40 אמנים מדיציפלינות שונות ומכל המגזרים התרבותיים של ירושלים. הכנס נערך בעין חרוד במשך 3 ימים. הוא נועד להעמיק את השיח ואת שיתוף הפעולה בין אמנים בירושלים, ולעודד קהילה תומכת ומפרה בעיר. כהמשך ישיר לכנס זה, אלעד הוביל בשיתוף עם ׳רוח חדשה׳ את כנס ׳אליאנס במדבר׳ שהתקיים במהלך פורים 2017 בעין גדי. הכנס הפגיש 50 אמנים מובילים הפועלים בבית אליאנס ונועד להעמיק את שיתופי הפעולה בין האמנים על מנת ליצור אמנות ירושלמית מקורית במיטבה.
יוזמה ואוצרות תכנית ׳בין הסדקים׳ -התכנית נועדה לתמוך בשיתוף פעולה ארוך טווח ובר קיימא בין קהילת המחול במונטריאול לבין זו שבירושלים. החזון המניע את היוזמה הזאת נולד מתוך ההבנה שמחול בשתי הערים, משמש כמתווך תרבותי בין הקהילות השונות המאכלסות את הערים הללו. הוא מאפשר גשר בין תרבויות. ׳בין הסדקים׳ נועדה לתמוך בהפקת פרויקטים תוך מתן מלגות וארגון מעטפת עבור חילופי משלחות שנועדו להעמיק את הלמידה ההדדית ואת העמקת הקשרים הבינלאומיים בין אנשי המחול והקהל בקונטקסט רחב בירושלים, במונטריאול, בישראל ובקנדה.

הצטרפו לניוזלטר